University Challengeundefined

De match tussen De Vreugt en De Boer blijft in evenwicht, maar gedurende de partijen is daar niets van te merken. Vandaag leek De Vreugt na de tijdnoodfase een goed eindspel op het bord te krijgen, maar Eelke zocht goed activiteit met zijn stukken. Dennis wist nog wel af te wikkelen naar een toreneindspel met een pion meer, maar daarin hield Eelke de druk er goed op, zodat er na 93 zetten pat op het bord kwam. De heren zijn inmiddels al 215 zetten onderweg, maar de beslissing wordt uitgesteld tot morgen.

A-groep

Van de koplopers wist alleen Benjamin Bok te winnen, waardoor hij de laatste ronde ingaat met een half punt voorsprong op 4 achtervolgers. Plat speelde met wit een wat tamme variant en Gert Ligterink was niet erg te spreken over 11.Pd2. Bok speelde sterk verder met Db8 en nam het initiatief over. Afwikkeling naar een zware stukken eindspel kostte Plat een pion en Bok maakte de partij gedecideerd af. Turov - Postny is een partij waar we niet al te veel over hoeven te zeggen, een snelle remise en kans voor beide heren om morgen weer bij Bok aan te sluiten. Spannender was Pruijssers - Kislinksy, waarin laatstgenoemde een sterk kwaliteitsoffer pleegde; "geef mij maar zwart," aldus Ligterink. Roeland kent zijn klassiekers echter, toreneindspellen zijn altijd remise, dus toen hij de kwaliteit terug kon geven, bleek de extra pion van Alexey niet genoeg voor de winst. 

Vuur op het bord tussen Kuipers en Anurag. Dat de Indiër niet van remise houdt hadden we dit toernooi al eerder ondervonden, maar Kuipers houdt ook niet van verliezen. Beide spelers gooide met tegengestelde rokades hun pionnen naar voren, maar toen Anurag het met 18. .. f5 te bont maakte, reageerde Stefan sterk door zijn stukken op het centrum te richten. Een punt voor de Apeldoorner en met de laatste ronde met zwart tegen Bok heeft hij de toernooioverwinning in eigen hand. Kislinsky neemt het op tegen Turov en Postny krijgt met Kryakvin weliswaar een 'indeling naar beneden,' maar zeker geen makkie. 

Het Gronings onderonsje tussen Tiviakov en Sipke eindigde trouwens in het voordeel van Sergey, die nog meespeelt om de prijzen.undefined

B-groep & Compact

In de B-groep gaat Dalenaar-gone-Groninger-gone-Harenaar Geon Knol ongedeeld aan de leiding. Eerder dit toernooi kroop hij door het oog van de naald, maar vandaag had hij een sloophamer mee waarmee hij door de stelling van Verwoert heen knalde.undefined

In de Compact A vinden we Arno Bezemer, oud-kampioen van Amsterdam, alleen aan de leiding. Noorderling Ardin Bosboom en voormalig noorderling Paul den Boer delen die plek in Compact B. In de C hebben we met Gaaike Eeuwema, Jan Torensma en Hans Uittenbogaard zelfs drie leiders. Gaaike en Hans treffen elkaar, terwijl Jaap, de broer van Gaaike, het opneemt tegen Jan. De D wordt voorlopig gedomineerd door de 11-jarige Mitia Shadrin die met 100% bovenaan staat.

Interviews met de bord 1 spelers van morgen zijn te vinden via:
Bok 
Kuipers

Foto's: Harry Gielen 
Verslag: Koen & Arjan