undefinedUniversity Challenge

Nadat de openingszet verricht was door Sibrand Poppema, begon vandaag dan eindelijk de match tussen de Vreugt en de Boer. Beide spelers speelden duidelijk voor de winst, een lust voor het oog als organisator en toeschouwers. Toen de boel op de damevleugel ontbrandde bleek dat Dennis het handiger had neergezet, waarna Eelke nog lang verdedigde, maar de uiteindelijke overwinning van de Vreugt geen verrasing was.

A-Groep

Het kan verkeren. Veel strijd vandaag, bijvoorbeeld op bord 1 tussen Tiviakov en Plat. Plat vloog er vol in, maar Tiviakov bleef, zoals we gewend zijn, kalm en trok de partij langzaam naar zich toe. Rond de tijdnoodfase kwam Plat echter sterk terug en in de zetten die daarna nog volgde was er geen eenvoudige winst voor wit te vinden. De partij eindigde uiteindelijk vrij plotseling door een terechte claim van Plat. Remise dus, net als bij de nr. 1 en 2 geplaatst op bord 2. Bok en Turov blijven dus bovenin meedraaien, maar zagen Postny wel voorbij schieten en Kislinsky en Kryakvin aansluiting vinden.

Postny leek met zwart al snel wat voordeel te hebben en hoewel het rond de tijdnood wel spannend werd was zijn overwinning verdiend. Kryakvin had tegen Maatman de overwinning van laatstgenoemde van vorig jaar tegen Krasenkow voorbereid. Dit leverde een punt op voor de Rus. Kislinsky maakte tegen Schoppen gebruik van zijn dominantie over de zwarte velden. Ongelijke lopers, ongelijke kansen luidt de optimistische response op 'dat is altijd remise,' en zo bleek. De koning van zwart stond nog mooi achter zijn pionnen, maar er was al geen houden meer aan, waardoor Casper het punt aan Alexey moest laten. De laatste die aansluit in de achtervolgende groep is de 15-jarige Indiër Rahul. Een zwartpunt tegen Beerdsen levert hem een plekje op tussen de hongerige wolven die achter Postny en Plat huilen naar de koppositie.

Foto's: Harry Gielen
Verslag: Koen