University Challenge

Eelke slaat terug en brengt de stand in de match op 1 - 1, maar pas na een partij die alle kanten op vloog. De Vreugt had lange tijd de beter kansen, zijn plan op de koningsvleugel kwam gestaag van de grond, maar Eelke ontwikkelde niet veel op de damevleugel. In de tijdnoodfase wist Dennis echter niet altijd de juiste zet te vinden, waarna Eelke gewonnen kwam te staan. Dit liet hij vervolgens glippen, waarna een eindspel van Toren+loper en vrijpion op f7 voor wit tegen een zwarte dame (en vrijpion op c5) voor zwart ontstond. Wit stond gewonnen, maar het luisterde heel nauw, wat bleek toen Dennis het juiste plan volgde, maar 1 onnauwkeurigheid toe liet en plots weer verloren kwam te staan. Eelke liet deze tweede kans niet onbenut. Weer veel spanning, weer vol op de winst gespeeld en weer een mooie partij voor het publiek. Renze Rietveld levert hieronder commentaar.

A - groep

Een chagrijn zou de ronde van vandaag kunnen af doen met 'de koplopers consolideren met een solide zwart halfje,' de genieter mag zeggen dat er spektakel was. Gelukkig geniet ik graag, en zelfs op bord 1 probeerde Postny het nog wel even. Op de overige borden leek er sprake te zijn van een absolute 'buigen of barsten' instelling. Rahul is geen bangert en gooide zijn pionnen voor de koning met g4 en h4 naar voren. Dat leverde echter weinig op en Turov verlegde het spel naar de damevleugel, waar wit wat ongelukkig stond opgesteld en materiaal verloor. Op bord 3 (Bok - Kryakvin) en 4 (Kislinsky - Tiviakov) leken alle 4 de spelers op zoek naar een overwinning. Logisch gezien de toernooisituatie, met een punt komen ze weer aan kop, dus Bok en Kislinsky zullen zeer tevreden zijn dat ze het punt na lang en nauwkeurig werk wisten binnen te slepen.undefined

Bij Lubbe staat de handrem er nooit op, maar dat haalde vandaag weinig uit tegen Pruijssers, waardoor laatst genoemde aansluiting vindt in de achtervolgende groep, samen met teamgenoot Kuipers. Stefan liet geen spaan heel van de jonge van Foreest, toen deze laatste á la 'JJG' zijn paard bij de federale reserve stalde. 5 koplopers maar liefst en daarachter Pruijssers, Kuipers en de zich terug knokkende Anurag. Morgen Turov - Postny, Plat - Bok en Kislinsky mag het met zwart opnemen tegen Pruijssers. Gert Ligterink geeft uitleg, dus tot in de ACLO.

Foto's: Harry Gielen

Verslag: Koen & Renze

Foto's Jeugd Grand Prix: Harry Gielen